

Gin to wyjątkowy alkohol, którego smak przeważnie kojarzony jest z jałowcem. Również od tej rośliny wywodzi się nazwa trunku, która w staroholenderskim brzmi genever, po francusku geniever, czy włosku ginepro - czyli właśnie jałowiec. Historia ginu sięga dalekiego średniowiecza, a jego wynalezienie przypisuje się medykowi Franciscusowi Sylviusowi - wtedy trunek uważany był za lekarstwo ziołowe. Istnieje kilka sposobów wytwarzania tego charakterystycznego alkoholu i to właśnie te sposoby klasyfikują gin na: London Dry Gin, Distilled Gin i Gin - gdzie dwa pierwsze są wyraźnie wyższej jakości od trzeciego. Oprócz wyraźnie jałowcowych ginów możemy spotkać bardzo cytrusowe i szlachetne wersje, które przypadną do gustu niejednemu smakoszowi.
Destylarnia Four Pillars znajduje się w Healesville, w dolinie Yarra w stanie Wiktoria, około godziny jazdy od Melbourne i została założona w 2013 roku przez trzech przyjaciół.
Spiced Negroni Gin został stworzony, aby przełamać gorycz. Do jego wykonania używa się pieprzu, cynamonu, ziaren przypraw z Afryki Zachodniej
Składniki botaniczne: jałowiec, kolendra, kardamon, kasja, anyż, lawenda, arcydzięgiel, pieprz, cytryna, pomarańcza, imbir, ziarna przypraw zachodnioafrykańskich.
Zapach: Owocowy, niuanse cytrusowe, przyprawy, jałowiec, pieprz, kardamon, anyż.
Smak: Słodki, owocowy, nuty cytryny, przypraw, jałowca.
Finisz: Długotrwały.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów